Restoran Rona

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U BAČKOJ TOPOLI

Ispostava Bačka Topola subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli u petak, 28.09.2018. godine, od 9:30 do 15:30 časova, u Velikoj hali  JP „Tržnica“, Karađorđeva ulica bb.

Sajam je zamišljen kao spoj privrede, obrazovanja i zapošljavanja, pa će učesnici biti  srednje škole iz Bačke Topole i poslodavaci koji će na manifestaciji prezentovati delatnosti i poslove kojima se bave (mala preduzeća i preduzetnici, stari zanati i slično). Cilj ovog sajma jeste da se na jedan nov način povežu poslodavci, nezaposleni i učenici srednjih škola, kao budući radnici i preduzetnici.

Učešće na sajmu do sada je najavilo 34 poslodavaca iz Bačke Topole, Malog Iđoša i Subotice, koji će nezaposlenima ponuditi preko 500 slobodnih radnih  mesta. Oni će na sajmu tražiti radnike iz  oblasti mašinstva i obrade metala: topioničare, livce, oštrače, bravare, zavarivače, metalostrugare, mašinske tehničare i tehničare na održavanju mašina, tehničare kvaliteta, diplomirane inženjere mašinstva, operatere na CNC mašinama i tehničke crtače. Kompanijama je, takođe, potreban veći broj operatera, odnosno radnika u proizvodnji plastike, gume, korpica za trgovine, kao i mesara, trgovaca, agenata osiguranja, ekonomista…

U revijalnom delu sajma, u kome će se predstaviti kompanije sa svojim proizvodima, učestvovaće:

  1. Pecara rakije preduzetnik Fekete Ibolja Bačka Topola
  2. Cvećara „Klari dekor“
  3. Kuća lepote  „Pozsar i mladji Pozsar“
  4. Krojački salon “ Erika“
  5. Turistička organizacija  Bačka Topola
  6. Prvi vojvođanski industrijski park
  7. Udruženje preduzetnika Bačka Topola

Na Sajmu će svoje obrazovne smerove predstaviti i tri srednje škole iz Bačke Topole: Poljoprivredna škola „Bačka Topola“, Gimnazija i srednja ekonomska škola „Dositej Obradović“ i Tehnička škola „Jožef Šinković“.

Nezaposlena lica i tražioci zaposlenja moći će da konkurišu na veći broj radnih mesta u istom danu, kao i da učestvuju u nekoj od faza procesa rada kod poslodavaca kako bi ostvarili bolji uvid u zahteve konkretnog radnog mesta. Učenicima će ova manifestacija pomoći da se lakše odluče kojim poslom žele da se bave u budućnosti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *