Restoran Rona

Održana sednica SO Bačka Topola

U četvrtak, 15. novembra, održana je sednica SO Bačka Topola. Tom prilikom održana je rasprava o izmenama i dopunama poslovnika SO. Izmene sadrže pravila usklađena sa novim, elektronskim načinom rada odbornika i donošenjem odluka, čime će se dobiti ušteda vremena prilikom priprema sednica i materijala i dostupnije informacije odbornicima.

Na sednici je doneta i odluka o donošenju statuta opštine Bačka Topola, a na njenoj izradi radiće tročlana komisija. Nacrt tog akta biće prosleđen nadležnom ministratrstvu, najkasnije do 28. decembra, a potom na novo usvajanje, u skupštini Bačke Topole.

Donet je i rebalans budžeta, drugi u ovoj godini, uvećan za 2 odsto ili 34 miliona dinara i on sada iznosi 1.770.960.000 dinara.

Osnovan je i Opštinski savet roditelja, sastavljen od 26 članova, na period od godinu dana, koji će se baviti pitanjima unapređenja obrazovanja i vaspitanja u školama i predškolskoj ustanovi.

U skladu sa osnivačkim aktima data je suglasnost na statut JP Tržnica, JP Komgrad, Centra za socijalni rad i Doma zdravlja, a prihvaćeno je razrešenje i imenovanje člana Upravnog odbora PU Bambi i predsednika Komisije za poljoprivredu i zadrugarstvo.

Dvadeseta sednica SO završena je postavljanjem odborničkih pitanja o tome, da li su Crveni krst u Bačkoj Topoli i Centar za socijalni rad spremni za prihvat starih i iznemoglih lica tokom predstojećeg zimskog perioda, koji je to broj ljudi kojima je pomoć potrebna i da li su pripremljeni uslovi za rad narodne kuhinje. Odgovor na pitanje zašto su rešenja nadležnih inspekcijskih organa u suprotnosti sa pravim stanjem na terenu, 50 potpisnika peticije u Širokoj ulici 106 očekuje da dobije na narednoj sednici. Odgovor se očekuje i u vezi pošumljavanja zone oko ŽIBELA, pomoći roditeljima prvorođene bebe u godini, samohranim majkama, kao i aktivnostima tela za suzbijanje korupcije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *